A megfelelő lázmérő kiválasztása

A megfelelő lázmérő kiválasztásához az alábbi kritériumokat kell figyelembe venni:

Egyszerű működtetés
A testhőmérséklet ellenőrzését a lehető legegyszerűbben egy olyan lázmérővel végezheti, mely egyszerűen használható és mindig használatra kész. Tartózkodjon az olyan lázmérőktől, melyek esetében a méréshez extra kiegészítőre van szükség.
Gyors mérés
A lázmérés nem örömteli, főleg egy gyermek számára. Fölösleges megterhelés, ha várakozni kell a lázmérő elhelyezése (a szájban, a hónaljban vagy végbélben) után. Ennek elkerülése érdekében olyan hőmérőt vásároljon, mely gyorsan, néhány másodpercen belül meg tudja mérni a beteg hőmérsékletét.
Megfelelő technológia
Többféle lázmérő közül választhat: digitális, infravörös, egyszer használatos, stb. Önnek kell eldöntenie, melyik technika szolgálja ki legjobban az Ön igényeit. A digitális és infravörös hőmérők sokkal pontosabbak, mint az egyszer használatosak. Nagy kijelzővel és flexibilis véggel rendelkező digitális lázmérők ugyan jó megoldást jelentenek a kisbabák esetében, de az infravörös hőmérők lehetővé teszik a legegyszerűbb és leggyorsabb mérési módot, melyet akár a homlokon is el lehet végezni. A gyógyszerésze segít Önnek a megfelelő lázmérő kiválasztásában.
Felhasználóbarát
Gondoljon bele, milyen kellemetlen lehet a mérés a beteg számára. A kisgyermekek félhetnek is a lázméréstől, ezért számukra olyan játékos lázmérők a legjobbak, melyek oldják ezt a félelmet. A felnőttek a végbélben történő mérést legtöbbször kényelmetlennek találják. Olyan hőmérőt válasszon, melynek használata a beteg számára a legkevésbé megterhelő.
Egyszerűen tisztítható
A lázmérő tisztítása egyszerű. A vízálló hőmérő kézmeleg vízbe vagy fertőtlenítő oldatba mártva tisztítható. A fertőtlenítés főleg azoknál a hőmérőknél fontos, melyeket végbélben történő méréshez használnak, mert ilyen esetben a kórokozók átvitelének kockázata magasabb.
Neve gyártó
Ismernie kell a lázmérő gyártóját is. Jobb, ha ismert márkájú, vagy a gyógyszerésze által ajánlott lázmérőt vásárol. A megbízható gyártók megbízhatóbb termékeket állítanak elő. Ez azzal az előnnyel jár, hogy Ön egy olyan eszközhöz jut hozzá, mely megbízhatóan működik és sok éves garanciával rendelkezik.
Choosing a thermometer

Termékeink

Az általunk forgalmazott lázmérők széles választék

  • Thermoval® baby

  • Thermoval® duo scan

  • Thermoval® kids flex

  • Thermoval® kids

  • Thermoval® rapid

  • Thermoval® standard